Boršč
Potřebné ingredience
hovězí maso s kostí i bez kosti uzené a vepřové maso dobrá slaninka cibule olej paprika rajčata (drcená i čerstvá) mrkev celer brambory červená řepa citron kysané zelí nové koření, celý pepř, bobkový list, sůl, cukr
Postup přípravy
Na oleji orestujeme slaninu, cibuli, přidáme drcená i čerstvá rajčata a zarestujeme. Přidáme mrkev a celer a papriku na kostičky. K tomu přidáme nové koření, sůl, celý pepř, bobkový list. Přes sítko přecedíme vývar na základ. Maso necháme vystydnout a nakrájíme. Oloupeme citron a nakrájíme ho na kostičky a dáme do polévky. Přidáme oloupanou řepu nakrájenou na kostky. Kysané zelí překrájíme a dáme taky do polévky. Vložíme nakrájené všechno maso. Nakonec přijdou brambory. Dochutíme cukrem.
Podáváme ozdobené zakysanou smetanou.
dáme vařit maso na vývar
vaříme tahem delší dobu
nakrájíme slaninu
cibulku nadrobno
orestujeme na oleji slaninu a cibuli
nakrájíme rajčata a papriku a citron oloupeme a pak ho taky nakrájíme na kostičky
použila jsem tahle rajčata
základ :-)
:-) kořenová zelenina
řepa :-)
a vše dáváme do hrnce postupně
kysané zelí (může být hlávkové zelí)
maso obereme a nakrájíme
nakonec brambory
vaříme a vaříme a vaříme a dochucujeme :-D
hotovo :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé